ANTTI MANNILA

Brasilialainen Jiu-Jitsu

Antti Mannila on brasilialaisen jiu-jitsun (BJJ) täyspäiväinen ammattilaisvalmentaja. Antti on kilpaillut lajin parissa aktiivisesti 11 vuotta. Saavutuksia kilpailuista on tarttunut käteen muun muassa kaksi EM-mitalia kaksi suomenmestaruutta korkeimmalla tasolla sekä useampi kansainvälinen turnausvoitto. Antilla on hallussaan lajin 1. asteen mustavyö.

“Laji vei meikäläisen nopeasti mukanaan ja ensimmäisiin kilpailuihin osallistuin jo muutaman kuukauden harjoittelun jälkeen ilman aiempaa kamppailulaji kokemusta. Vuonna 2010 pakkasin rinkan ja lähdin Brasiliaan hakemaan oppia ja reissu venyikin puolen vuoden mittaiseksi, jonka jälkeen käytin lajin harjoitteluun, valmentamiseen ja kilpailemiseen lähes kaiken aikani.”

 

"Tavoitteena on saada oppilaat ymmärtämään ideat ja syyt tekniikan takana"

  

 

Harjoituksia Antti alkoi ohjaamaan vuonna 2009 ja siitä asti hän on valmentanut. Alkuvuodesta 2016 hän siirtyi täysipäiväiseksi ammattilaiseksi ja siitä asti hän on elättänyt itsensä jiu-jitsun opettamisella. Antti omistaa Helsingin Pitäjänmäellä toimivan Loop Martial Arts nimisen kamppailusalin joka on yksi Euroopan isoimmista.

 

“Valmentajana olen avoin uusille ideoille ja ajatuksille. Asioita ei aina tarvitse tehdä minun tavallani vaan annan tilaa oppilaille myös keksiä omia juttujaan. Juuri tämä on mielestäni parasta BJJ:ssä! Aina ei tarvitse tehdä tasan niin kuin joku toinen näyttää vaan tekniikoista voi kehitellä omia variaatioita jotka sopivat omalle vartalon mallille tai fysiikalle paremmin.”

 

Valmentaja Antti keskittyy erityisesti tekniikkaan ja niiden tärkeisiin yksityiskohtiin sekä konsepteihin. Tavoitteena on aina saada oppilaat ymmärtämään ideat ja syyt tekniikan takana eikä ainoastaan kopioimaan näytettyjä tekniikoita ja liikkeitä. Antin treeneissä pidetään aina kiva ja rento meininki, eli ei mitään turhia muodollisuuksia tai pönöttämistä. Treenaataan kovaa hymy huulilla ja treenien jälkeen kätellään treenikaverit läpi ja lähdetään kimpassa syömään!

 Bjj

Mitä on BJJ?

BJJ eli brasilialainen jiu-jitsu on judosta ja japanilaisesta jiu-jitsusta kehitetty kamppailu- ja itsepuolustuslaji, joka painottuu erilaisiin maassa käytettäviin tekniikoihin. Lajille ominaisia tekniikoita ovat alasviennit sekä erilaiset lukot ja kuristukset. BJJ on erinomainen itsepuolustuslaji sekä naisille että miehille, koska tekniikoiden perusideana on päihittää itseään isompi ja vahvempi vastustaja.

Laji nousi suuren kansan tietoisuuteen 1990-luvun alkupuolella, kun suhteellisen pienikokoinen Royce Gracie voitti ensimmäiset UFC-vapaaotteluturnaukset käyttämällä lähes yksinomaan BJJ- tekniikoita. Hän voitti huomattavasti isompia vastustajia viemällä ottelun mattoon ja hakemalla siellä kuristuksen tai lopetusotteen. BJJ tunnetaan myös Gracie Jiujitsu -nimellä lajin kehittäjäsuvun kunniaksi. Vaikka vapaaottelusta on kehittynyt oma lajinsa, niin BJJ kuuluu vieläkin olennaisesti lähes kaikkien vapaaottelijoiden harjoitusohjelmaan.