EPPU VILPPONEN

eppuvilpponen_crossfit


Crossfit Valmentaja

Eppu on ammatiltaan palomies ja Crossfit-valmentaja. Hänen työnsä edellyttää erittäin kovaa fyysistä ja henkistä kuntoa. Eppu on osallistunut Crossfit-kilpailuihin mutta viime vuosina keskittynyt pelkästään valmentamiseen. Hän on valmentanut vuodesta 2014 asti.


Eppu harrasti nuoruutensa jääkiekkoa, jonka lopettamisen jälkeen hän kaipasi uusia haasteita ja itsensä ylittämistä. Pelkkä salilla käyminen ei motivoinut vaan uusien taitojen oppiminen kiehtoi, joten hän alkoi tekemään omatoimisesti Crossfit-harjoittelua. Crossfitissä on paljon vaikutteita voimistelusta, joten aikuisiällä Eppu on opetellut uusia taitoja - näyttävistä muscle up:eista (suomalaisittain palomiespunnerruksista) käsilläkävelyyn.

“Muistan, kun harjoittelin hyppimään tuplahyppyjä hyppynarulla. Olin pelastusopistossa ja päätin hyppiä joka päivä 200 tuplahyppyä. Epäonnistumisia tuli paljon ja hyppynaru lenteli päin seiniä. Lopulta treenaaminen tuotti tulosta, kun oikeaan rytmiin pääsi alkoi hypyt luistamaan. Haluankin painottaa kursseillani, että on tärkeä oppia ymmärtämään mitä haastavissa liikkeissä tapahtuu ja mitä lihaksia niihin tarvitaan. Oikotietä onnistumisiin ei ole, kun jaksat vahvistaa oikeita lihaksia ja harjoitella tekniikkaa niin lopulta onnistuu. “

 

“Uusien taitojen opettelu tuo lisää motivaatiota treenaamiseen.”

 

Epun valmennustyyli perustuu hyvin ja laadukkaasti suoritettuihin liikkeisiin. Eppu peräänkuuluttaa hyvää ja turvallista tekniikkaa. Hän myös painottaa, ettei kannata olla liian sidoksissa yhteen lajiin vaan rohkeasti kokeilla eri lajeja. Tällöin monipuolinen liikkuminen näkyy usein tuloksissa.

 

eppuvilpponen-crossfit

 

“Vaikka uusien taitojen treenaaminen vaatiikin työtä, ei sitä pidä silti ottaa liian vakavasti. Harjoittelussa tulee ylä- ja alamäkiä. On tärkeää uskoa tekemiseen jolloin onnistumisia syntyy. Valmentamisessa palkitsevinta on nähdä ja olla mukana ihmisten onnistumisissa ja kehittymisessä. Se ilo, kun pitkään harjoiteltu liike viimein onnistuu!”


Epun kurssit soveltuvat henkilöille, jotka haluavat oppia uusia taitoja. Erityisesti sinulle joka haluat viedä saliharjoittelun uudelle tasolle.


Mitä on Crossfit?

1970-luvun lopulla entinen voimistelija Greg Glassman aloitti kehittämään harjoitusmuotoa, joka nykyään tunnetaan nimellä CrossFit. Kuntoilumuoto, jossa kehitetään tasaisesti eri fyysisiä ominaisuuksia. Siihen kuuluu lihasvoima-, kestävyys-, nopeus- ja notkeusharjoitteita. Crossfitin kehittäjän mukaan voimistelijan, painonnostajan ja lyhyen matkan juoksijan yhdistelmä on ihanneurheilija.