NOORA KARJALAINEN

PAINONNOSTAJA

Noora Karjalainen on painonnostaja ja ammattivalmentaja. Hän on päätynyt painonnoston pariin vuonna 2015 jolloin ihastui niin paljon lajiin, että alkoi kisaamaan lähes välittömästi. Noora on kisannut ja menestynyt kansainvälisellä tasolla painonnostossa. 

noorakarjalainen-painonnostaja

"Valmentaminen on aina ollut lähellä sydäntäni. Muistan vetäneeni yläasteikäisenä jalkapallokoulua pikkulapsille, ja sieltä se kipinä sitten lähti. Valmentamisessa mahtavinta on ehdottomasti se matka kohti jotain uutta taitoa tai tavoitetta. Matkan varrelle mahtuu yleensä useampi mutka, mutta kaiken sen työn jälkeen oivallukset ja onnistumiset tuntuvat ihan tajuttoman hyvältä! Silloin myös valmentaja tietää onnistuneensa."  

 

"Valmennuksissani on tärkeää tekeminen ilon kautta sekä hyvä fiilis.
Joka kerta ei voi onnistua mutta niistä ei lannistuta vaan opitaan lisää."

 

Painonnostossa tärkeää on ennen kaikkea nostotekniikka joka on olennainen osa harjoitteluja ja lopputulosta. Harjoittelu on pitkäjänteistä työskentelyä. Etenkin alkuvaiheessa kannattaa keskittyä perusasioihin ja tekniikoiden hiomiseen ennen itsensä haastamista suurempien painojen nosteluun.

"Olen ihmisenä melko rempseä, ja se näkyy myös tyylissäni valmentaa. Pyrin olemaan mahdollisimman selkeä ja käytän käytännön esimerkkejä apuna. Mielestäni liikkumisen tulisi olla ennen kaikkea hauskaa, joten positiivinen ja energinen ympäristö on kaiken a ja o!" 

 

 painonnosto

 

"Painonnosto on lajina monipuolinen, enkä koe, että tärkeintä olisi isojen painojen nostelu. Se on tottakai usein tähtäimessä, mutta tässäkin tapauksessa matka on tärkeässä roolissa. Tekniikka, liikkuvuus, räjähtävyys ja nopeus ovat keskeisiä käsitteitä ja syytä saada kuntoon ennen kovia punttitreenejä.”

Oikeaoppisesta painonnostoharjoittelusta voi hyötyä myös muissa lajeissa, ja pitkällä tähtäimellä eri ominaisuuksien merkitys kasvaa. Crossfit on saavuttanut suuren suosion ja siinä erityisen tärkeätä on oikealla tekniikalla tehdyt toistot.

Nooran kursseilla keskitytään yllä mainittuihin ominaisuuksiin, mm. oheisharjoittelun ja erilaisten tukiliikkeiden kautta. Painonnoston alkeista kiinnostuneiden kannattaa ehdottomasti lähteä Nooran matkaan.

Tämän Talentin matkassa pääset lähemmäs isompia tavoitteita!

 

Mitä on painonnosto?

Painonnosto on yksi vanhimmista urheilumuodoista ja olympialaji. Painonnostossa pyritään nostamaan tangon levypainoineen ylös suorille käsille. Nostoja tehdään kahdella eri tyylillä: tempauksella ja työntäen.