Miksi raskausjooga kannattaa

Odottavan aika on pitkä ja raskausviikot voivat välillä tuntua pitkiltä

Miksi raskausjooga kannattaa?

Raskaus on aika, jolloin oman kehon ymmärtämisen tärkeys korostuu. On ymmärrettävä mitä kehosi kaipaa ja mitä ei. Raskausjoogan tavoite on saada sinut ymmärtämään paremmin kehossasi tapahtuvia muutoksia ja kuuntelemaan muuttuvia tarpeita. Kun opit ymmärtämään omat tarpeesi, osaat tulkita paremmin lapsesi tarpeita. 

Synnytyksen jälkeen elämässäsi on pieni lapsi, joka tarvitsee läsnäoloasi lähes jatkuvasti. Suorituskeskeisessä yhteiskunnassa läsnäolo ei olekaan enää itsestäänselvyys, joten läsnäolon harjoitteleminen on yksi iso osa raskausjoogan harjoituksia. Ei ole tarkoitus suorittaa, päästä mihinkään tavoitteeseen tai asanaan, vaan oppia oman kehon tarpeet ja olemaan paremmin läsnä.

Valmista kehoasi synnytykseen raskausjoogan avulla

Alkuraskauden aikana koetaan usein pahoinvointia ja liikkuminen saattaa jäädä vähemmälle. Liikkumattomuus raskauden aikana voi kuitenkin vaikeuttaa synnytystä tai tuoda kiputiloja odotusajalle. Raskausjoogassa vahvistetaan ja vetreytetään kehoa turvallisin liikkein omaa kehoa kuunnellen. Tyypillisiin odotusajan raskausoireisiin tuodaan helpotusta lempein liikeradoin. 

Jokaisen odottavan äidin kannattaa kokeilla joogaharjoituksia. Olemmekin toteuttaneet raskausjoogasta online-paketin sinulle, joka haluat tutustua raskausjoogan saloihin tai haluat palata perusasioiden äärelle. Paketti sisältää eri pituisia joogaharjoituksia, jotka voit tehdä kotona silloin kun sinulle parhaiten sopii. 

Tutustu kokonaisuuteen: 

Totuta keho raskausjoogaan | 6:n viikon kokonaisuus 

Kokeile videolta Rosan Doris-tervehdys -harjoitus.

Doris-tervehdys on aurinkotervehdyksen muunnelma. Aurinkotervehdys on klassinen joogan liikesarja, joka koostuu useasta eri jooga-asennosta eli asanasta. Tämän joogasarjan avulla venytät ja vahvistat kehon tärkeimpiä lihasryhmiä, vetreytät selkärankaa eteen- ja taaksepäin taivutuksilla sekä stimuloit verenkiertoa. Aurinkotervehdystä käytetään usein alkulämmittelyyn tai jäykkyyden poistamiseen.

Lähde mukaan muiden tulevien äitien kanssa joogaamaan ja huomaa kuinka:

  • kevennät oloasi raskauden aikana

  • valmistaudut synnytykseen 

  • helpotat synnytyksestä toipumista

Raskausaikana sinun kannattaa ottaa aikaa itsellesi ja hyvinvoinnillesi, tulet kiittämään siitä itseäsi myöhemmin.

Tutustu koko valikoimaan tästä.

raskaus