ROSA AUFFERMANN

RASKAUSJOOGAOPETTAJA

Kepeämmän arjen ja hyvinvoivan äitiyden puolestapuhuja.  

Rosa työskentelee erityisesti raskaana olevien ja tuoreiden äitien kanssa auttaen jokaista löytämään omanlaisensa tavan olla äiti. Armollisuus, pehmeys ja oman voiman löytäminen näkyvät myös hänen joogatunneillaan.

Raskausaikana joogan asanaharjoitukset tuovat vahvuutta kehoon sekä ehkäisee kiputiloja ja muita oireita. Rosan raskausjoogatunnit ovat hatha flowta eli virtaavia, vahvistavia ja vapauttavia harjoituksia. Hän kannustaa kuuntelemaan omaa kehoa harjoituksia tehdessä ja löytää itselle miellyttävä versio asanasta päivän harjoitukselle.

"Tarkoitus ei ole liikkeiden näyttää hienolta vaan se miltä liikkeet tuntuvat kehossa."

Rosa on käynyt Kylli Kukkin ja Meri Mortin laajan hathajooga -joogaopettajakoulutuksen, jossa mukana kouluttamassa on myös muita alansa huippuasiantuntijoita. Hänellä on itsellään toukokuussa 2018 syntynyt tytär ja hän odottaa jouluvauvaa 2020, joten Rosa on päässyt itse kokemaan raskauden ilot ja haasteet. Tämän lisäksi hän on koulutukseltaan joogaopettaja, kasvatustieteen maisteri ja aikuiskouluttaja. 

"Tärkeimpiä viestejäni on, että arjen valinnoilla, pysähtymällä ja itseäsi johtamalla voit elää kahleista vapaata arkea. Voit saada arjen omiin käsiisi. Ulkopuoliset tai omat alitajuntaiset uskomuksesi eivät enää määritä elämääsi. Sinä itse päätät, miten elät elämääsi. Tai millaista joogaharjoitusta teet. Ääriasennot yleensä vain vahingoittavat kehoa."

JOOGAN HYÖDYT RASKAUDEN AIKANA SEKÄ SYNNYTYKSEN JÄLKEEN

Raskausaikana jooga lisää vahvuutta kehoon sekä auttaa ehkäisemään kiputiloja ja muita oireita. Hengitysharjoitukset ja rentoutuminen tuovat välineitä synnytykseen sekä auttaa sinua kuuntelemaan kehoasi, keskittymään itseesi ja tulevaan lapseesi. Synnytyksen jälkeen jooga auttaa palautumisessa ja uuden kehon sekä elämän löytämisessä. Jooga tuo tasapainoa isojen muutosten keskelle sekä kehoon että mieleen.

Rosaa jooga on auttanut pääsemään erityisesti selkäkivuista ja stressistä eroon. Jooga on tuonut hänelle lisää tasapainoa elämään ja rauhoittanut rauskauden aikana. Raskauksia, synnytystä ja synnytyksestä palautumista jooga on helpottanut suuresti. Tätä helpotusta hän haluaa tuntiensa välityksellä myös jakaa muille odottaville äideille lempeällä otteella.

Lue lisää Rosan kursseista täältä ja koe itse joogan hyödyt raskauden aikana sekä synnytyksen jälkeen.