Asiakaspalvelu

Miten osallistun online-harrastukseen?

Kun olet ostanut pääsylipun online-harrastukseen, saat meiltä sähköpostiin tilausvahvistuksen ostoksesta sekä toisen sähköpostin lähettäjältä noreply@trainda.io jossa on aktivointilinkki osallistumiseen. Klikkaamalla sähköpostissa olevaa linkkiä ”Aktivoi valmennus tästä” pääset osallistumaan.

Linkki ohjaa sinut harrastusalustalle eli trainda.io verkkosivustolle, jonne online-materiaalit tulevat käyttöösi. Traindan sivustolle tarvitset erilliset kirjautumistunnukset jotka sinun tulee rekisteröidä ensimmäisellä kerralla. Jatkossa pääset harrastusalustalle helposti ”Omiin harrastuksiin” linkin kautta päävalikosta.

Kun olet aktivoinut valmennuksesi tulevat online-materiaalit annetun aikataulun mukaisesti saataville. Materiaaleja ei lähetetä sähköpostitse, vaan ne näkyvät tunnuksillasi järjestelmässä valmennuksen ajan.

Kauan online-materiaalit ovat käytettävissä?

Online-harrastuksemme ovat eri pituisia joten materiaalit ovat saatavilla kurssin kestosta riippuen. Lisätietoja online-materiaalien saatavuudesta löydät itse online-harrastuksen sivuilta.

Voinko ostaa online-harrastuksen lahjaksi?

Kyllä voit! Kun olet ostanut online-harrastuksen saat erillisellä sähköpostilla pääsylipun valmennukseen. Voit lähettää tämän viestin eteenpäin sähköpostilla lahjan saajalle. Tällä pääsylipulla lahjan saaja voi aktivoida valmennuksen oman Trainda tunnuksensa alle.

Online-materiaalit eivät näy vaikka olen aktivoinut pääsylipun?

Varmista, että olet saanut sähköpostiisi aktivointilinkin kurssille. Katso myös roskaposti. Aktivoi linkin kautta paikkasi kurssille, jotta saat materiaalin näkyviin. Tämän jälkeen sinun tulee kirjautua "Omiin harrastuksiin" osion kautta samoilla tunnuksilla millä aktivoit kurssin sähköpostilinkin kautta (Google-, Facebook- tai sähköpostillasi luomasi tili). Online-harrastuksen ohjeet julkaistaan joko kurssin aloitus- tai ostopäivänä valmennuksesta riippuen. Katso online-harrastuksen sivulta tarkemmat lisätiedot aikatauluista.

Jos et edelleenkään näe ohjeita, ole meihin yhteydessä sähköpostitse support@feelhobby.com.

Mitkä maksutavat käy?

Svea Payments toimii maksujen välittäjänä, joka on sinulle turvallinen maksutapa. Huomioithan, että voidaksemme tarjota mahdollisimman monipuolisen maksutapavalikoiman, tarkastamme asiakkaan tiedot jokaisen tilauksen yhteydessä. Tarjolla olevaan maksutapavalikoimaan vaikuttavat useat seikat, kuten luottokelpoisuus, aiempi maksukäyttäytyminen, omat luottokortin käyttörajoitukset sekä ostoskorin kokonaissumma. Kaikki maksutavat eivät näin ollen valitettavasti ole aina asiakkaan saatavilla. Asiakaspalvelullamme ei ole mahdollisuuksia vaikuttaa maksutapojen saatavuuteen.

Verkkokaupassamme ovat käytössä seuraavat maksutavat:

1. Pankkimaksut

Käytössäsi on kaikkien suomalaisten pankkien maksupainikkeet. Voit maksaa Aktian, Danske Bankin, Handelsbankenin, Nordean, Oma Säästöpankin, Osuuspankin, POP-pankin, Säästöpankin, S-pankin ja Ålandsbankenin maksupainikkeilla. Verkkokaupasta sinut ohjataan suoraan omaan pankkiisi suorittamaan maksu turvallisesti.

2. Luottokorttimaksut

Voit maksaa verkkokaupassa Visa, Visa Electron sekä Master Card -korteilla. Korttimaksaminen tapahtuu turvallisesti suojatulla maksulomakkeella eikä maksukortin tietoja tallenneta verkkokaupan järjestelmiin.

3. Mobiilimaksutavat

Mobiilimaksutavat Pivo, MobilePay, Masterpass ja Siirto ovat sovelluksessa toimivia palveluita, joilla voi maksaa verkko-ostoksia tilisiirtona tililtään tai korttimaksuna kortiltaan hyväksymällä maksun kyseisessä sovelluksessa. Pivolla onnistuvat lisäksi Siirto-maksut, jolloin maksun voi hyväksyä missä tahansa Siirtoa tukevassa sovelluksessa.

Palautus

Valmennuksen voi peruuttaa, jos ostosta on kulunut enintään 14 vuorokautta. Et voi kuitenkaan peruuttaa valmennusta, jos olet aktivoinut valmennuksen sähköpostiisi saamastasi aktivointilinkistä. Jos haluat käyttää peruutusoikeuttasi, ole yhteydessä support@feelhobby.com. Lisätietoja peruuttamisoikeuteen liittyen löydät käyttöehdoista.

Käyttäjätili

Feelhobby.com sivustolle on mahdollista luoda käyttäjätili jolla on helpompaa hallinnoida omia tilauksia ja mahdollisia asiakaspalautuksia. Käyttäjätilille voi tallentaa omat tiedot seuraavaa ostoa varten jolloin ostaminen nopeutuu. Tämä ei ole kuitenkaan välttämätöntä vaan online-harrastuksia voi ostaa myös ei kirjautuneena käyttäjänä.

Rekisteröityneellä käyttäjällä on halutessaan oikeus poistaa käyttäjätili. Käyttäjätili voidaan poistaa pyynnöstä ilmoittamalla asiasta sähköpostitse osoitteeseen support@feelhobby.com mikäli käyttäjä on pystytty tunnistamaan käyttäjätilin omistajaksi.

Voinko maksaa liikuntaedulla?

Tällä hetkellä meillä ei ole valitettavasti mahdollisuutta maksaa liikuntaa sisältäviä online harrastuksia liikuntaedulla (Smartum, ePassi, Edenred, Eazybreak, Tyky). Teemme parhaamme jotta voimme saada tämän myös pian maksutapoihimme.

Tarvitsetko vielä apuja?

Ole yhteydessä asiakastukeen niin palaamme mahdollisimman pian

support@feelhobby.com