Asiakaspalvelu

Miten osallistun online harrastukseen?

Kun olet ostanut online harrastuksen, saat meiltä sähköpostiin tilausvahvistuksen ostoksesta sekä toisen sähköpostin lähettäjältä noreply@trainda.io jossa on aktivointilinkki online harrastukseen osallistumiselle. Klikkaamalla sähköpostissa olevaa linkkiä ”Aktivoi valmennus tästä” pääset osallistumaan.

Linkki ohjaa sinut online harrastusalustalle eli trainda.io verkkosivustolle, jonne online harrastuksemme tulevat käyttöösi. Traindan sivustolle tarvitset erilliset kirjautumistunnukset jotka sinun tulee rekisteröidä ensimmäisellä kerralla. Online harrastesivustolle pääset ”Omiin harrastuksiin” linkin kautta päävalikosta.

Kun olet rekisteröitynyt sekä aktivoinut valmennuksesi saamasi aktivointilinkin kautta sähköpostiisi tulee online harrastusmateriaalit ohjeistetun aikataulun mukaisesti esille Trainda-tilillesi. Materiaaleja ei lähetetä sähköpostitse, vaan ne näkyvät tunnuksillasi järjestelmässä valmennuksesi ajan. Ohjeet tulevat näkyville valmennuksen alkamista edeltävänä torstaina tai valmennuksesta riippuen sen aloituspäivänä ja ovat näkyvissä valmennuksen ajan, sekä kaksi viikkoa valmennuksen virallisen päättymisen jälkeen.

Kauanko Online harrastuksen materiaali on näkyvillä?

Online harrastuksemme ovat eri pituisia, joten katso aina oston yhteydessä harrastuksen kesto. Online harrastuksen päättymisen jäljestä, materiaalit ovat näkyvillä harrastusalustalla kaksi viikkoa.

Voinko ostaa Online harrastuksen lahjaksi?

Kyllä voit! Kun olet ostanut Online harrastuksen saat erillisellä sähköpostilla rekisteröitymislinkin. Lähetä tämä viesti eteenpäin sähköpostilla lahjan saajalle, jolloin hän voi rekisteröityä omalla sähköpostilla Online harrastus-alustalle.

En pääse näkemään ostamani Online harrastukseni sisältöä?

Varmista, että olet saanut sähköpostiisi aktivointilinkin kurssille. Katso myös roskaposti. Aktivoi linkin kautta paikkasi kurssille, jotta saat materiaalin näkyviin. Tämän jälkeen sinun tulee kirjautua "Omiin harrastuksiin" osion kautta samoilla tunnuksilla millä aktivoit kurssin sähköpostilinkin kautta (Google-tili, Facebook-tili tai sähköpostillasi luomasi tili). Online harrastuksen ohjeet julkaistaan joko kurssin aloituspäivänä tai ostopäivänä valmennuksesta riippuen. Katso online harrastuksen sivulta tarkemmat lisätiedot aikatauluista.

Jos et edelleenkään näe ohjeita, ota sitten yhteyttä support@feelhobby.com ja kuvaile ongelmaa mahdollisimman tarkasti. Kerro mitä laitetta ja selainta käytät ja millaisen virheilmoituksen saat. Ota kuvakaappaus sivusta, jotta osaamme auttaa sinua mahdollisimman hyvin.

Mitkä maksutavat käy?

Svea Payments toimii maksujen välittäjänä joka on sinulle turvallinen maksutapa. Huomioithan, että voidaksemme tarjota mahdollisimman monipuolisen maksutapavalikoiman, tarkastamme asiakkaan tiedot jokaisen tilauksen yhteydessä. Tarjolla olevaan maksutapavalikoimaan vaikuttavat useat seikat, kuten luottokelpoisuus, aiempi maksukäyttäytyminen, omat luottokortin käyttörajoitukset sekä ostoskorin kokonaissumma. Kaikki maksutavat eivät näin ollen valitettavasti ole aina asiakkaan saatavilla. Asiakaspalvelullamme ei valitettavasti ole mahdollisuuksia vaikuttaa maksutapojen saatavuuteen.

Verkkokaupassamme ovat käytössä seuraavat maksutavat:

1. Pankkimaksut

Käytössäsi on kaikkien suomalaisten pankkien maksupainikkeet. Voit maksaa Aktian, Danske Bankin, Handelsbankenin, Nordean, Oma Säästöpankin, Osuuspankin, POP-pankin, Säästöpankin, S-pankin ja Ålandsbankenin maksupainikkeilla.Verkkokaupasta sinut ohjataan suoraan omaan pankkiisi suorittamaan maksu turvallisesti.

2. Luottokorttimaksut

Voit maksaa verkkokaupassa Visa, Visa Electron sekä Master Card -korteilla. Korttimaksaminen tapahtuu turvallisesti suojatulla maksulomakkeella eikä maksukortin tietoja tallenneta verkkokaupan järjestelmiin.

3. Mobiilimaksutavat

Mobiilimaksutavat Pivo, MobilePay, Masterpass ja Siirto ovat sovelluksessa toimivia palveluita, joilla voi maksaa verkko-ostoksia tilisiirtona tililtään tai korttimaksuna kortiltaan hyväksymällä maksun kyseisessä sovelluksessa. Pivolla onnistuvat lisäksi Siirto-maksut, jolloin maksun voi hyväksyä missä tahansa Siirtoa tukevassa sovelluksessa.

Palautus

Valmennuksen voi peruuttaa, jos ostosta on kulunut enintään 14 vuorokautta. Et voi kuitenkaan peruuttaa valmennusta, jos olet aktivoinut valmennuksen sähköpostiisi saamastasi aktivointilinkistä. Jos haluat käyttää peruutusoikeuttasi ole yhteydessä support@feelhobby.com. Lisätietoja peruuttamisoikeuteen liittyen löydät käyttöehdoista.

Käyttäjätili

Sivustolle on mahdollista luoda käyttäjätili jolla on helpompaa hallinnoida tilauksia ja mahdollisia asiakaspalautuksia. Käyttäjätilille voi tallentaa omat tiedot seuraavaa ostoa varten jolloin ostaminen nopeutuu. Tämä ei ole kuitenkaan välttämätöntä vaan online harrastuksia voi ostaa myös ei kirjautuneena käyttäjänä.

Rekisteröityneellä käyttäjällä on halutessaan oikeus poistaa käyttäjätili. Käyttäjätili voidaan poistaa pyynnöstä ilmoittamalla asiasta sähköpostitse osoitteeseen support@feelhobby.com mikäli käyttäjä on pystytty tunnistamaan käyttäjätilin omistajaksi.

Voinko maksaa liikuntaedulla?

Tällä hetkellä meillä ei ole valitettavasti mahdollisuutta maksaa liikuntaa sisältäviä online harrastuksia liikuntaedulla (Smartum, ePassi, Edenred, Eazybreak, Tyky). Teemme parhaamme jotta voimme saada tämän myös pian maksutapoihimme.

Tarvitsetko vielä apuja?

Ole yhteydessä asiakastukeen niin palaamme mahdollisimman pian

support@feelhobby.com