Asiakaspalvelu

Miten osallistun online-harrastukseen?

Kun olet ostanut pääsylipun online-harrastukseen, saat meiltä sähköpostiin tilausvahvistuksen ostoksesta sekä toisen sähköpostin Traindan valmennusjärjestelmästä (lähettäjältä noreply@trainda.io), jossa on aktivointilinkki osallistumiseen. Klikkaamalla sähköpostissa olevaa linkkiä ”Aktivoi valmennus tästä” pääset osallistumaan.

Linkki ohjaa sinut Traindan valmennusjärjestelmään, jonne online-materiaalit tulevat käyttöösi. Traindan sivustolle tarvitset erilliset kirjautumistunnukset, jotka sinun tulee rekisteröidä ensimmäisellä kerralla. Voit käyttää sen luomiseen Facebook tai Google -tiliäsi tai rekisteröityä käyttäen sähköpostiosoitettasi. Jatkossa pääset harrastusalustalle helposti ”Omiin harrastuksiin” linkin kautta päävalikosta.

Kun olet aktivoinut valmennuksesi tulevat online-materiaalit annetun aikataulun mukaisesti saataville. Materiaaleja ei lähetetä sähköpostitse, vaan ne näkyvät tunnuksillasi järjestelmässä valmennuksen ajan.

Kauan online-materiaalit ovat käytettävissä?

Online-harrastuksemme ovat eri pituisia, joten materiaalit ovat saatavilla kurssin kestosta riippuen. Katso lisätietoja online-materiaalien saatavuudesta kurssin myyntisivuilta.

Voinko ostaa online-harrastuksen lahjaksi?

Kyllä voit! Kun olet ostanut online-harrastuksen saat erillisellä sähköpostilla pääsylipun valmennukseen. Voit lähettää tämän viestin eteenpäin sähköpostilla lahjan saajalle. Tällä pääsylipulla lahjan saaja voi aktivoida valmennuksen oman Trainda tunnuksensa alle.

Voit myös ostaa avoimen lahjakortin avoimella summalla jonka lahjansaaja voi itse käyttää haluamaansa online-harrastukseen. Lahjakortti on voimassa ostopäivästä 12 kuukautta eteenpäin.

Online-materiaalit eivät näy vaikka olen aktivoinut pääsylipun?

Varmista, että olet kirjautunut Traindaan tunnuksella, jolle aktivoit pääsylipun. Jos kyseessä on "aloita, kun haluat" tyyppinen kurssi, online-materiaalit ovat käytettävissäsi heti pääsylipun aktivoinnista. Jos taas kurssilla on yhteinen aloitus, tulevat online-materiaalit julki annetussa aikataulussa. Online-harrastuksen ohjeet julkaistaan joko kurssin aloitus- tai ostopäivänä valmennuksesta riippuen. Katso online-harrastuksen sivulta tarkemmat lisätiedot aikatauluista.

Jos et edelleenkään näe ohjeita, ole meihin yhteydessä sähköpostitse support@feelhobby.com.

Mitkä maksutavat käy?

Svea Payments toimii maksujen välittäjänä, joka on sinulle turvallinen maksutapa. Huomioithan, että voidaksemme tarjota mahdollisimman monipuolisen maksutapavalikoiman, tarkastamme asiakkaan tiedot jokaisen tilauksen yhteydessä. Tarjolla olevaan maksutapavalikoimaan vaikuttavat useat seikat, kuten luottokelpoisuus, aiempi maksukäyttäytyminen, omat luottokortin käyttörajoitukset sekä ostoskorin kokonaissumma. Kaikki maksutavat eivät näin ollen valitettavasti ole aina asiakkaan saatavilla. Asiakaspalvelullamme ei ole mahdollisuuksia vaikuttaa maksutapojen saatavuuteen.

Verkkokaupassamme ovat käytössä seuraavat maksutavat:

1. Pankkimaksut

Käytössäsi on kaikkien suomalaisten pankkien maksupainikkeet. Voit maksaa Aktian, Danske Bankin, Handelsbankenin, Nordean, Oma Säästöpankin, Osuuspankin, POP-pankin, Säästöpankin, S-pankin ja Ålandsbankenin maksupainikkeilla. Verkkokaupasta sinut ohjataan suoraan omaan pankkiisi suorittamaan maksu turvallisesti.

2. Luottokorttimaksut

Voit maksaa verkkokaupassa Visa, Visa Electron sekä Master Card -korteilla. Korttimaksaminen tapahtuu turvallisesti suojatulla maksulomakkeella eikä maksukortin tietoja tallenneta verkkokaupan järjestelmiin.

3. Mobiilimaksutavat

Mobiilimaksutavat Pivo, MobilePay, Masterpass ja Siirto ovat sovelluksessa toimivia palveluita, joilla voi maksaa verkko-ostoksia tilisiirtona tililtään tai korttimaksuna kortiltaan hyväksymällä maksun kyseisessä sovelluksessa. Pivolla onnistuvat lisäksi Siirto-maksut, jolloin maksun voi hyväksyä missä tahansa Siirtoa tukevassa sovelluksessa.

Palautus

Valmennuksen voi peruuttaa, jos ostosta on kulunut enintään 14 vuorokautta. Et voi kuitenkaan peruuttaa valmennusta, jos olet aktivoinut valmennuksen sähköpostiisi saamastasi aktivointilinkistä. Jos haluat käyttää peruutusoikeuttasi, ole yhteydessä support@feelhobby.com. Lisätietoja peruuttamisoikeuteen liittyen löydät käyttöehdoista.

Käyttäjätili

Feelhobby.com sivustolle on mahdollista luoda käyttäjätili, jolla on helpompaa hallinnoida omia tilauksia ja mahdollisia asiakaspalautuksia. Käyttäjätilille voi tallentaa omat tiedot seuraavaa ostoa varten, jolloin ostaminen nopeutuu. Tämä ei ole kuitenkaan välttämätöntä vaan voit ostaa myös ei kirjautuneena käyttäjänä.

Rekisteröityneellä käyttäjällä on halutessaan oikeus poistaa käyttäjätili. Käyttäjätili voidaan poistaa pyynnöstä ilmoittamalla asiasta sähköpostitse osoitteeseen support@feelhobby.com mikäli käyttäjä on pystytty tunnistamaan käyttäjätilin omistajaksi.

Kuinka maksan liikuntaedulla?

Voit maksaa meille Smartum, Edenred, ePassi sekä Eazybreak liikuntaeduilla.

Kuinka toimin:

1. Avaa SmartumPay, MyEdenred, ePassi tai Eazybreak mobiilisovellus

2. Etsi palveluntarjoaja FeelHobby

3. Syötä haluamasi summa (koko online-harrastuksen hinta tai osa) ja vahvista maksu

4. Lähetä meille sähköpostia support@feelhobby.com - kerro meille millä liikuntaedulla maksoit, millä summalla ja mihin online-harrastukseen haluat summan käyttää

5. Palaamme sinulle mahdollisimman pian ohjeistuksien kera pääsylipun aktivoimiseksi. Jos sinulla jäi vielä maksettavaa, lähetämme myös ohjeistukset loppusumman maksamiseksi.

Tarvitsetko vielä apuja?

Ole yhteydessä meihin. Palaamme sinulle mahdollisimman pian!

support@feelhobby.com