👏 Yli 1000 treenivideota, 50 kurssia ja 40 valmentajaa. 👏

Miksi valita yksi aika, paikka tai tapa treenata, kun voit valita monta?

✅ Tee liikkumisestasi helppoa, liity FeelHobbyyn nyt!

Shuffle Tanssi

Shuffle Dance eli Shuffle Tanssi on vauhdikas näyttävä jalkapainotteinen tanssilaji, joka on saanut alkunsa 80-luvulla Melbournessa Australiassa. Tuolloin laji tunnettiin Melbourne Shuffle tanssilajina. Laji on syntynyt eri katutanssien pohjalta rave- ja klubitansseista. Tyypillisesti lajia tanssitaan elektroniseen tai house musiikkiin, jonka myötä shufflauksen suosio myös kasvoi ympäri maailman. Shufflea nähdäänkin tanssivan tyypillisesti EDM festivaaleilla. Vuonna 2012 Melbourne Shuffle tuli todella suosituksi Isossa Britanniassa, jolloin tanssilajia alettiin tuntemaan yksinkertaisemmin nimellä ”Shuffle tanssi”.

Shuffle tanssi aloittelijoille

Aloittelijana sinun tarvitsee ensi alkuun oppia vauhtiin pääsemiseksi kaksi perusaskelta, jotta voit siirtyä haastavampiin jalkatekniikoihin. Nämä ovat Running Man sekä T-step, joita pääset oppimaan Jennie Karin online-tunneilla Shuffle tanssin alkeet kurssilla. Kun nämä perusaskeleet ovat hallussa voit lisätä liikkeisiin hyppyjä, luistoja tai pyörähtelyjä. Voit tehdä rohkeasti shufflauksesta oman näköistä. Kun perusjalkatekniikat ovat hallussa niin ei muuta kuin vauhtiisi sopivaa EDM musiikkia taustalle ja shufflaamaan!

Shufflen oppiminen

Shuffle tanssi voi näyttää vaikealta etenkin nopeatahtisuudesta johtuen mutta voimme luvata ettei ole. Voit aloitella oppimaan juuri sinulle sopivaan tahtiin. Lisää musiikkin tahtia vasta sitä mukaan, kun tuntuu, että askeleet ovat hallussa.

Kun aloitat opettelun, pidä nämä vinkit mielessä:

1. Aloita hitaasti – ota ensin haltuun perusjalkatekniikat huolella ennen siirtymistä eteenpäin.

2. Tanssi peilin edessä, jotta näet ja opit kuinka harjoittelusi etenee

3. Katso mallia kokeneemmilta: hae inspiraatiota Instagramista tai TikTokista kokeneemmilta shufflaajilta

4. Pidä yllä hyviä kenkiä tai sukkia (tai jalkoihisi voi sattua ikävästi). Psst Jennien vinkki sukkiin on kokeilla jarrusukkia!

5. Kun alat tanssimaan musiikin tahtiin valikoi ensin hitaampitempoisia kappaleita, jotta opit ottamaan rytmeistä kiinni. Kun askeleet alkavat sujua tahtiin voit alkaa lisäämään tempoa.

6. Löydä kanssa shufflaajia joiden kanssa jakaa hyviä kappaleita ja vinkkejä harjoitteluun!

7. Ja ennen kaikkea – ÄLÄ LUOVUTA. Kuten monet muutkin lajit, myös shufflaus vaatii pitkäjänteistä harjoittelua.

Shuffle menee kuin treenistä

Kuten mainittu shuffle on haastava jalkapainotteinen tanssilaji, jonka parissa tulee taatusti hiki. Jalat ja kädet liikkuvat harjoituksien aikana vauhdikkaasti tuoden liikettä koko kehoon. Joten voimme todeta, että Shufflaus menee kuin treenistä, jonka parissa pääset taatusti haastamaan itsesi. Yhden shuffle tunnin aikana voit polttaa jopa 500-1500 kaloria. Ennen kaikkea jalat, pohkeet ja pakarat saavat kyytiä, mutta niin myös keskikroppa jokaisella käännöksellä.

Lähde mukaan pitämään hauskaa shufflauksen parissa feelhobbyn online-tunneilla Jennie Karin johdolla!