Tietosuojakäytäntö

1. Yleistä

FeelHobby Oy on sitoutunut suojelemaan yksityisyyttäsi sekä noudattamaan sovellettavia tietosuoja- ja yksityisyydensuojalakeja. Tämän tietosuojakäytännön tarkoituksena on auttaa sinua ymmärtämään millaisia tietoja keräämme palvelujemme yhteydessä sekä millä tavalla käsittelemme ja käytämme näitä tietoja. ”Henkilötiedot” tarkoittaa tässä yhteydessä tunnistettua tai tunnistettavaa henkilöä (eli luonnollista henkilöä) koskevia tietoja. Tätä tietosuojakäytäntöä sovelletaan FeelHobby Oy:n tarjoamissa verkkopalveluissa.

Jotta Asiakas voi käyttää FeelHobby Oy palveluita, on tämän tietosuojakäytännön ehdot hyväksyttävä. Mikäli näitä ei hyväksytä, ei Asiakkaalla ole oikeutta käyttää palvelua.

2. Rekisterinpitäjä sekä yhteystiedot

FeelHobby Oy (Y-tunnus: 3130678-2) toimii rekisterinpitäjänä.

Tietosuojakäytäntöön liittyvissä tiedusteluissa voi olla yhteyksissä sähköpostitse support@feelhobby.com.

3. Käsiteltävät henkilötiedot

3.1 Mitä henkilötietoja käsittelemme?

Jotta voimme tarjota palveluitamme tarvitsemme henkilötietoja jotka pääasiallisesti saamme sinulta itseltäsi. Henkilötiedot saamme sinulta esimerkiksi silloin, kun rekisteröidyt palveluumme, käytät tai tilaat palveluita. Henkilötietoja voidaan kuitenkin kerätä automaattisesti, kun käytät palveluitamme esimerkiksi kirjautuessasi sivustollemme tai online harrastusalustalle.

Voimme kerätä ja käsitellä seuraavia henkilötietojasi:

  • Perus- ja yhteystiedot
  • Tilaamiasi palveluita ja/tai tuotteita koskevat tiedot
  • Maksutavat tai laskutustiedot
  • Annetut suoramarkkinointiluvat
  • Vastaanotetut ja avatut sähköiset suoramarkkinointiviestit
  • Asiakaspalautteet
  • Yhteydenotot
  • Kirjautumistiedot palveluihin
  • Verkkotunnistetiedot (muun muassa IP-osoite ja päätelaitteen tunnistetiedot)
  • Mahdolliset muut meille antamasi tiedot

3.2  Kuka käsittelee henkilötietoja?

Käytämme palvelun tuottamiseen sopimuskumppaneita, jolloin tietoa voidaan siirtää kolmannelle osapuolelle. Kunkin kumppanin kanssa tehdyssä sopimuksessa on huomioitu EU:n tietosuoja-asetus ja muut lainsäädännön asettamat vaatimukset. FeelHobby Oy voi käyttää palveluiden tuottamiseen, kehittämiseen ja ylläpitämiseen alihankkijoita ja palveluntarjoajia. Henkilötietoja luovutetaan alihankkijoille ja palveluntarjoajille vain siinä määrin kuin osallistuminen FeelHobby Oy:n palveluiden toimittamiseen on tarpeen.

Tarvittaessa luovutamme tietoja myös viranomaisten pyynnöstä, jos viranomaisella on esim. oikeuden määräyksellä tai lainsäädännön perusteella oikeus saada tiedot. Informoimme tietopyynnöstä asiakasta, mikäli lainsäädäntö sallii sen.

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset

FeelHobby Oy käsittelee henkilötietojasi seuraavanlaisesti:

  • Palvelujen tarjoamiseen, tuottamiseen, ylläpitoon sekä kehittämiseen
  • Asiakaspalvelun hoitamiseen ja kehittämiseen
  • Asiakasviestintään
  • Palvelujen markkinointiin antamasi suostumuksen mukaisesti
  • Uutiskirjeiden lähettämiseen

5. Kuinka kauan tietojani säilytetään?

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin se on tarpeen niiden tarkoitusten toteuttamiseksi, joita varten henkilötiedot on kerätty. Lähtökohtaisesti säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin käytät palvelua.

Säilytämme henkilötietojasi palveluissamme noudattaen seuraavia periaatteita:

  • Henkilötietoja säilytetään palveluissamme tahtotilasi mukaisesti. Palveluun liittyvät henkilötietosi poistetaan ilmoittaessasi, että haluat käyttäjätunnuksesi poistettavan
  • Suoramarkkinoinnin, kuten uutiskirjeiden, lähettämiseksi säilytämme yhteystietojasi niin kauan, kunnes peruutat tilauksesi tai vastustat henkilötietojesi käsittelemistä suoramarkkinointitarkoituksiin, jonka jälkeen poistamme yhteystietosi suoramarkkinointiin liittyvästä rekisteristämme.  
  • Kirjanpitomme tositeaineistoon sisältyviä henkilötietoja säilytämme kuluvan vuoden ja sitä seuraavien kuuden vuoden ajan.

6. Millaiset oikeudet minulla on?

Sinulla on tietosuojalainsäädännön nojalla tiettyjä oikeuksia henkilötietojesi käsittelyyn liittyen:

  • tarkistaa, mitä tietoja olemme sinusta keränneet
  • vaatia korjausta virheellisiin, puutteellisiin, tarpeettomiin tai vanhentuneisiin henkilötietoihin
  • pyytää henkilötietojesi poistamista
  • rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä
  • vastustaa henkilötietojesi käsittelyä
  • siirtää henkilötietosi toiselle rekisterinpitäjälle
  • peruuttaa antamasi suostumus
    • Huomaathan, ettet voi kuitenkaan peruuttaa suostumustasi jälkikäteen jo toteutettujen toimenpiteiden osalta.

Huomioithan, että henkilötietojesi käsittelyyn liittyvät oikeutesi eivät ole tietosuojalainsäädännön nojalla rajoittamattomia. Oikeuksiesi soveltuvuus riippuu henkilötietojen käsittelyn tarkoituksista, käsittelyn lainmukaisista perusteista, muiden yksityisyydensuojan turvaamisesta sekä esittämiesi pyyntöjen kohtuullisuudesta.

Pääsääntöisesti toteutamme pyyntösi kuukauden sisällä. Voit käyttää oikeuksiasi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun support@feelhobby.com. Huomioithan, että meidän on pystyttävä aina tunnistamaan tiedon tai käsittelyn pyytäjä.

Jos koet, että kieltäydymme rekisterinpitäjänä pyynnöstäsi eikä kieltäytymiselle ole mielestäsi perusteita, voit ottaa yhteyttä tietosuojavaltuutettuun.

Osa tiedoista, kuten sähköpostiosoite, on välttämättömiä tallentaa palvelun käyttämiseksi. Peruuttaessasi suostumuksesi tietosuojakäytännössämme kerrottujen tietojen keräämiseksi, palvelunkäyttö voi osittain tai kokonaan rajoittua.

7. Linkit kolmansien osapuolten sivustoihin

FeelHobby Oy verkkosivustolla saattaa olla linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoihin jotka eivät ole FeelHobby Oy:n ylläpidossa tai omistamia. Täten linkitetyt sivustot eivät ole FeelHobby Oy:n määräysvallassa emmekä siten vastaa niiden sisällöstä. Mikäli vierailet linkitetyllä sivustolla, sinun tulee erikseen tarkistaa tällaiselle sivustolle soveltuvat käyttöehdot ja tietosuojakäytännöt.

8. Käytetäänkö palvelussa evästeitä?

Eväste on käyttäjän omalle tietokoneelle lähetettävä ja siellä säilytettävä pieni tekstitiedosto. Evästeet eivät vahingoita käyttäjien tietokoneita tai tiedostoja. FeelHobby Oy:n verkkosivustolla käytetään evästeitä ja vastaavia tekniikoita sivuston ja palveluiden toteuttamiseksi ja kehittämiseksi, verkkopalvelun käyttökokemuksen parantamiseksi sekä markkinoinnin kohdentamiseen FeelHobby Oy:n tai sen kumppaneiden tarjoamissa palveluissa.

Evästeiden avulla FeelHobby Oy voi kerätä tietoja esimerkiksi siitä, miltä sivulta kävijä on siirtynyt osoitteeseen, mitä verkkosivujamme selataan ja milloin, mitä selainta käytetään, päätelaitteesi käyttöjärjestelmä, mikä on tietokoneen IP-osoite. Käyttäjää ei voida tunnistaa pelkkien evästeiden avulla. Evästeiden ja muiden vastaavien tekniikoiden avulla saatua tietoa voidaan kuitenkin liittää tunnistettuun käyttäjään, joka on esim. tilannut uutiskirjeen. Tällöin tietoja kerätään ja käsitellään tietosuojaselosteesta ilmenevin tavoin.

Voit halutessasi estää evästeiden käytön muuttamalla selaimen asetuksia siten, että selain ei salli evästeiden tallentamista. Jos toiminto kytketään pois, voi tämä johtaa siihen, että joidenkin palveluiden toiminta hidastuu tai pääsy joillekin verkkosivuille estyy kokonaan.

FeelHobby Oy:n sivuilla on käytössä Google Analytics -sovellus. Sovellus käyttää evästeitä, joiden avulla verkkosivujen käytöstä voidaan laatia tilastoja ja analysoida sivuston käyttöä. Voit estää seurannan Google Analyticsin opt-out –toiminnolla. Evästeet keräävät anonyymia tietoa verkkopalvelun liikenteestä, eikä tällaista tietoa yhdistetä yksittäiseen henkilöön.

FeelHobby Oy voi käyttää sivustojen käytöstä kerättyä tietoa myös selaimelle kohdennetun mainonnan tai sisällön tuottamiseen. FeelHobby Oy voi luoda kohderyhmiä sen perusteella, millä Internet-sivustoilla tietyt selaimet ovat vierailleet. Näille kohderyhmille FeelHobby Oy voi esittää niitä todennäköisesti kiinnostavaa mainontaa tai sisältöä aiemman verkkokäyttäytymisen perusteella. FeelHobby Oy saattaa käyttää kohderyhmäsegmenttien luomisessa yhteistyökumppaneita sekä FeelHobby Oy:n ulkopuolisilta sivustoilta kerättyä käyttäytymistietoa.

Mikäli et halua, että mainontaa kohdennetaan kiinnostusalueidesi mukaan, voit estää kohdentamisen kokonaisuudessaan tai yrityskohtaisesti YourOnlineChoices – sivuston kautta.

9. Linkit ja sosiaalisen median liitännäiset

Sivustoilla voi olla linkkejä ja yhteyksiä kolmannen osapuolen verkkopalveluihin sekä ns. sosiaalisen median liitännäisiä (esim. Facebookin, Linkedin yhteisöliitännäisiä). FeelHobby Oy:n sivustoilla olevat kolmannen osapuolen ylläpitämät liitännäiset latautuvat näiden palveluiden omilta palvelimilta, jolloin kolmas osapuoli voi asettaa omia evästeitään. Näihin FeelHobby Oy:n sivustoilla ja palveluissa oleviin kolmannen osapuolen tarjoamiin palveluihin tai kolmannen osapuolen välittämiin sovelluksiin sovelletaan kolmannen osapuolen käyttö- ja muita ehtoja. FeelHobby Oy ei ole vastuussa kolmannen osapuolen sivujen sisältämästä aineistosta tai niiden käytöstä.

10 Tietosuojakäytännön päivittäminen

Palvelun kehittämisen ja lainsäädännöllisen muutosten johdosta pidätämme oikeuden muuttaa tietosuojakäytäntöämme. Suosittelemme, että käyt tutustumassa ajoittain tähän tietosuojakäytäntöön saadaksesi tiedon tietosuojakäytäntöön mahdollisesti tehdyistä muutoksista.

Tämä tietosuojaseloste päivitettiin viimeksi 9.6.2020.